Hondenpuzzels

Honden zijn intelligente dieren. Wanneer ze niet genoeg bezig gehouden worden kunnen ze zich daarom snel gaan vervelen. Gelukkig is er veel speelgoed die de intelligentie van je trouwe viervoeter uitdaagt en waarmee je hond zich op zichzelf goed kan vermaken. Met puzzels bijvoorbeeld!

Een puzzel voor je hond? Jazeker! Daag je trouwe viervoeter uit met leuke en uitdagende puzzels waarmee zijn denkvermogen gestimuleerd wordt en de intelligentie vergroot wordt. Een hondenpuzzel kun je vullen met iets lekkers. Je hond zal vervolgens vakjes moeten openen en schuifjes moeten omzetten om de beloning te bereiken. Hiervoor moet het dier slim te werk gaan en zowel zijn mond als poten samen gebruiken. Het oplossen van deze puzzels stimuleert de intelligentie van het dier en zorgt voor goede coördinatie.


Best beoordeeld

Trixie Dog Activity Flipboard

Leuk en uitdagend hondenspel waarbij onderdelen verschoven, gekanteld en omgegooid moeten worden

Onze keuze

Nina Ottosson Outward Hound Multipuzzle

Uitdagende puzzel van het moeilijkste niveau voor de slimste hond! Schuiven en draaien in volgorde

Beste koop

Hondenpuzzel Brain Train Apollo

Leuk en mooi uitziende hondenpuzzel met vakjes voor wat lekkers


De kracht van mentale stimulatie

Een verveelde hond kan ongewenst gedrag gaan vertonen. Dingen slopen, bijten, blaffen.. voor velen klinkt dit gedrag bekend en is het iets wat voorkomen moet worden. Interactief speelgoed is hierbij een zeer goede oplossing. Interactief hondenspeelgoed wordt niet voor niets vaak aanbevolen door hondengedragsdeskundigen. De speeltjes zijn ontworpen om uw hond bezig te houden terwijl u weg bent en zo verveling te voorkomen. Daarnaast stimuleren ze de natuurlijke nieuwsgierigheid van de hond.


Best beoordeelde hondenpuzzel

De hondenpuzzels van Trixie zijn al tijden erg populair. Verschillende uitdagende varianten geven volop mogelijkheden voor afwisseling. Onderstaande is een van de best beoordeelde hondenpuzzels volgens kopers van het product.

Trixie Dog Activity Flipboard


 • + Kwalitatief goed en stevig
 • + Uitdagend door verschillende puzzels
 • + Handig schoon te maken
 • – Voor sommige honden snel te makkelijk

Deze leuke hondenpuzzel heeft verschillende puzzels op één activiteitenbord. Dit zorgt ervoor dat de hond verschillende soorten bewegingen moet maken om al het lekkers vrij te spelen.

Er zijn vakjes die open gaan door te schuiven. Belangrijk is dat in bepaalde volgorde moet worden geschoven om alle vakjes open te krijgen.

Daarnaast moeten de kleine botjes gekanteld worden om de bijbehorende vakjes te openen.

De “tonnetjes” moeten worden omgegooid of omhoog getild worden.

De combinatie van activiteiten en de kwaliteit van de puzzel is wat de meeste reviewers het meest waarderen.


Onze keuze beste hondenpuzzel

De puzzels van Nina Ottosson zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsniveau’s. Voor iedere hond is er hierdoor een passende puzzel. Onderstaand een leuk exemplaar, de

Nina Ottosson Outward Hound Multipuzzle


 • + Heel uitdagend wegens opeenvolgende acties
 • + Twee puzzels in één
 • + Kwalitatief goed en doordacht
 • – Niet voor iedere hond geschikt; intelligentie is echt nodig

Nina Ottosson ontwerpt al sinds 1990 hondenpuzzels vanuit de gedachte dat honden zowel fysiek als mentaal uitgedaagd moeten worden. De puzzels zijn in drie moeilijkheidsgraden ingedeeld, waarbij niveau 3 de moeilijkste is. Hierbij is volgorde van uit te voeren stappen van belang.

De Outward Hound Multipuzzle hondenpuzzel is een niveau drie puzzel. Om het lekkers onder de oranje doppen open te spelen moet de groene schijf gedraaid worden en de oranje dop in de uitspaging geschoven worden. Om het volgende vakje te openen moet eerst de oranje dop terug, dan de schijf gedraaid worden en als de opening in de schijf uitlijnt met de volgende oranje dop moet die dop in de uitsparing geschoven worden.

De buitenring moet eveneens in volgorde doorgeschoven worden om al het lekkers vrij te spelen.

Deze grote uitdaging maakt dat wij dit een echte aanrader vinden voor de slimste honden!


Beste koop hondenpuzzel

Een puzzel die voor iedere “startende puzzelaar” een leuke uitdaging vormt is de Brain Train Apollo hondenpuzzel. Deze relatief eenvoudige puzzel is leuk om te ontdekken of jouw hond het in zich heeft!

Hondenpuzzel Brain Train Apollo


 • + Leuk voor de beginnende puzzelaar
 • + Relatief eenvoudig (rode schuifjes)., maar ook iets iets moeilijker (z`warte schuifjes)
 • + Goede kwaliteit, stevig
 • – Voor de ervaren puzzelaar niet uitdagend genoeg

De Hondenpuzzel Brain Train Apollo is een leuke puzzel voor de honden zonder puzzelervaring. de puzzel is redelijk eenvoudig: de vakjes openen zich wanneer de rode en zware doppen opzij geschoven worden.

De rode doppen bieden de makkelijkste uitdaging. Aan beide kanten zitten vakjes en die worden om de beurt geopend door de schuif naar de andere kant te schuiven. Als de schuif in het midden staat gaan beide vakjes open, maar dit is geen must.

De zwarte schuifjes bieden een niveautje moeilijkere uitdaging. Hier bevinden zich drie openingen onder. De schuifjes moeten dus beiden verschoven worden om de buitenste vakjes te openen. Het middelste vakje is het moeilijkst, dan moeten de zwarte doppen beiden aan een uiteinde worden geschoven.

De afwisseling, kwaliteit en de prima prijs maken dit de beste koop hondenpuzzel voor beginnende puzzelaars!


Nina Ottosson hondenpuzzels

Nina Ottosson maakt al jaren hondenpuzzels (vanaf 1990 om precies te zijn) en heeft dus al veel ervaring als het gaat om weten wat uitdagend is voor een hond. De puzzels van dit merk zijn onderverdeeld in verschillende niveau’s:

 1. Niveau 1: Het makkelijkste niveau. Deze puzzels kunnen door middel van een eenvoudige handeling worden opgelost
 2. Niveau 2: Niveau voor gevorderde honden. Door een combinatie van meerdere acties komt er lekkers los
 3. Niveau 3: Het moeilijkste niveau. Hierbij dienen verschillende acties in volgorde te worden uitgevoerd om de puzzel op te lossen

Moeilijkste hondenpuzzels: Level 3 puzzels

Puzzels voor de slimste honden: level 3 puzzels. Deze vragen een coördinatie waarbij een eenvoudige beweging alleen niet genoeg is, maar waarbij verschillende opeenvolgende acties nodig zijn om de beloning te bereiken. Eerst moet bijvoorbeeld gedraaid worden om een ander vakje te kunnen verschuiven en zo de beloning te openen. Alleen voor de slimste honden! 😉

Lvl 3: Nina Ottosson Outward Hound Multipuzzle

Verschillende vakjes openen zich door opeenvolgende acties. Draaien en schuiven staan centraal

Lvl 3: Nina Ottosson Dog Twister

Een van de moeilijkste puzzels waarbij vakjes ontgrendeld moeten worden en vervolgens de afdekking moet worden weggedraaid.

Lvl 3: Nina Ottosson Dog Casino

De laatjes moeten worden ontgrendeld door eerst de botjes bovenop in de juiste richting te draaien. vervolgens kan het laatje worden opengeschoven

Nina Ottosson Level 2 puzzels

De level 2 puzzels zijn een stukje uitdagender dan de level 1 speeltjes doordat er meerdere acties nodig zijn. Er moet eerst geschoven of gedraaid worden waarna de beloning vrijgespeeld kan worden. De grootte van de te bewegen onderdelen is het grootste verschil met de nog moeilijkere niveau 3 puzzels.

Lvl 2: Nina Ottosson Dog Tornado

Door het draaien van de verschillende schijven komende de vakjes vrij. De “botjes” moeten er vervolgens afgehaald worden

Lvl 2: Nina Ottosson Dog Hide n Slide

De vinnetjes kunnen worden gedraaid om de vakjes te openen. Voor een grotere uitdaging stop je een snoepje in het gaatje van de ronde doppen. Dan moet de hond eerst het vakje openen door de vin te draaien, dan de dop op het vakje te schuiven en vervolgens het dopje er weer af te schuiven. Het snoepje ligt dan in het vakje

Nina Ottosson Level 1 puzzels

Voor de startende puzzelende hond! De puzzels van het eerste level zijn relatief eenvoudig en een leuke manier om je hond kennis te laten maken met puzzelen. De vakjes worden geopend door een dekseltje op te tillen of eraf te stoten.

Lvl 1: Nina Ottosson Dog Smart original

Een puzzel van de eenvoudigste moeilijkheidsgraad. Door de witte botjes van de vakjes te tillen komt de beloning vrij.

Lvl 1: Nina Ottosson Dog Smart

Eveneens een puzzel uit het eerste moeilijkheidsniveau. Door de busjes op te tillen of om te gooien komen de vakjes vrij. Iets makkelijker dan bovenstaande omdat de busjes redelijk hoog zijn en makkelijker omvallen.