Vulspeelgoed

Speelgoed dat je met een beloning vult

Misschien zou je er niet direct aan denken, maar speelgoed waarin voedsel of snoepjes verstopt worden daagt de intelligentie van je hond ook uit. Door het met een beloning gevulde speelgoed op een bepaalde manier te bewegen komt de beloning vrij en kan je hond die opeten. Je zult merken dat je hond na verloop van tijd precies doorheeft hoe het speelgoed het snelst en het gemakkelijkst zijn beloning loslaat.


Best beoordeeld

Kong Wobbler

Wiebelspeeltje dat gevuld kan worden met brokjes of snoepjes

Onze keuze

Kong vulspeeltje

De klassieke Kong! Al jaren het populairste vulspeelgoed voor honden.

Beste koop

Beeztees Sumo Play Dental

Maakt door de ribbels de tanden schoon. Incl. 2 jaar garantie


Populairste vulspeelgoed voor honden

`Honden zijn er gek op uitgedaagd te worden, zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak. Een puzzel oplossen in ruil voor wat lekkers is iets wat voor honden een onweerstaanbaar spel is. Onderstaande vulspeelgoed is een van de populairste in zijn soort.

Onze aanrader: beste keuze

Tussen de vele speeltjes hebben wij duidelijk direct een favoriet: de Kong! De eenvoud en effectiviteit van het speelgoed is iets dat ons bijzonder aanspreekt. Voor iedere hond is er een formaat beschikbaar en het is een speeltje dat de creativiteit van de hond uitdaagt en tegelijkertijd de coördinatie van het dier stimuleert. Wat ons betreft dus zeker de beste keuze voor wanneer je zoekt naar een vulspeeltje voor je hond!

Kong hondenspeelgoed


  • + Stevig
  • + Uitdagend voor je hond
  • – Werkt alleen met zacht voer/beloning
  • – Voor stevige bijters minder geschikt

Al jaren een van de populairste puzzels voor honden: de Kong. Dit eenvoudige speelgoed kun je vullen met een (zachte) beloning. Je hond zal moeite moeten doen om dit er vervolgens uit te halen!

Vul de Kong simpelweg met iets lekkers en druk dit zachtjes aan. Geef het speeltje vervolgens aan je hond. De beloning blijft aan de binnenkant zitten en het dier zal creatief moeten werken om het lekkers eruit te krijgen. Coördinatie tussen poten en zijn mond spelen centrale rol. Door het speelgoed met de poot vast te houden kan het dier met zijn tong het lekkers eruit likken.

De kong is gemaakt van een stevig rubber dat goed tegen een stootje kan. De gemiddelde hond zal dit speelgoed dan ook zeker niet stuk krijgen! Voor een grote herdershond is dit speelgoed iets minder geschikt aangezien deze honden soms te veel bijtkracht hebben.

Best beoordeeld honden vulspeelgoed

Uit de vele honden vulkspeeltjes die verkrijgbaar zijn is onderstaande een exemplaar dat uitzonderlijk goed beoordeeld wordt door vele gebruikers. De stevigheid en uitdaging die honden eraan hebben worden in het bijzonder gewaardeerd. Het is daardoor een duurzaam speeltje waar honden lang plezier van zullen hebben.

Kong Wobbler


  • + Stevig
  • + Leuke variant voor snoepjes
  • – Kleine opening, alleen geschikt voor kleine beloning

Een leuke variant op de traditionele Kong: de “wobbler”. Dit speelgoed vul je met een aantal brokken of snoepjes welke je hond er vervolgens uit zal moeten zien te krijgen.

Doordat het speeltje aan de onderkant verzwaard is zal het vanzelf iedere keer weer rechtop gaan staan. Je hond wordt uitgedaagd om het speelgoed zo te bewegen dat de brokjes of snoepjes via de opening naar buiten komen. Het lijkt simpeler dan het is, je zult zien dat je hond zich tijden weet te vermaken!

Gewaardeerd wordt het stevige materiaal waardoor het een veilig speeltje is voor iedere hond. Doordat het zo sterk is, is het ook nog eens een speeltje dat erg duurzaam is en jaren meegaat.

De kleinere vulopening wordt als nadeel gezien; hierdoor werkt het minder goed met grote snoepjes of brokken.

Beste keuze

De Beeztees Kong Play Dental is de beste keuze. Het is niet alleen een leuk en bijzonder ogend speeltje, voor je hond is het op meerdere vlakken een goede keuze. Door snoepjes in de ribbels te stoppen en zacht voer in de binnenkant is het spelen met dit speeltje een beloning. Het reinigt daarnaast de tanden. Met 2 jaar garantie jarenlang gegarandeerd speelplezier!

Beeztees Sumo Play Dental


  • + Opvallend design
  • + 2 jaar garantie
  • + reinigt de tanden tijdens het spelen

Anders dan de andere vulspeeltjes: de Beeztees Sumo valt op! De vele nopjes en rubberen tandjes hebben ook nog eens een doel. Ze zorgen ervoor dat het gebit van je hond zachtjes gemasseerd wordt en daarmee schoner wordt.

`Stop een lekkere beloning in het speeltje en geef het aan je hond. Tussen de tandjes kunnen brokjes of snoepjes verstopt worden. Het gat in het midden is geschikt voor zachte beloningen als pate of zachtvoer.

2 jaar garantie

De Sumo is een stevig speeltje, zo stevig zelfs dat de fabrikant twee jaar garantie op het speeltje geeft! Zo heeft je hond aan dit speelgoed jarenlang onbezorgd plezier.


Tip!: Handig voor gulzige eters

Vulspeelgoed wordt al decennia lang gebruikt en is altijd erg populair geweest onder baasjes van allerlei hondenrassen. Daarnaast is het uiterst handig te gebruiken bij honden die de gulzig of snel eten. Stop hun voeding in dit speelgoed en je zult zien dat het dier voortaan een stuk langer over zijn eten zal doen.